Akne / Kviser

Lysterapi med bruk av rødt og blått lys kan gi betydelig forbedringer av hud med akne. En forutsetning er at fargelyset har de riktige bølgelengdene som kreves for gi sin medisinsk effekt. Det har lenge vært kjent at sollys (UV) kan forbedre akne selv om noen av effektene er grunnet overfladisk kamuflasje.

Rødt / blått lys behandling

Blått lys med en bølgelengde på 400-450 nm stimulerer oksygenproduksjon i de tilstoppede hudporene, renser og bekjemper bakterievekst. Det blå lyset med sin antibakterielle virkning eliminerer årsaken til infeksjon i porene. Dermed dør propioni bakterier som er ansvarlige for utviklingen av akne dø bort. Det røde lyset bidrar til å fremme blodsirkulasjon, slik at hud regenereres.

Bakgrunn
I den første kliniske undersøkelsen (ved Hammersmith Hospital) ble av bruken av blått og rødt lys vurdert opp mot behandling av akne vulgaris. 107 pasienter ble tilfeldig delt inn i fire grupper: 1. blått lys 2. kaldt hvitt lys (placebo) 3. 5% benzoyl peroxide og 4. Kombinasjon av blått og rødt lys. Behandlingen bestod i 15 minutters eksponering foran en bærbar lysenhet hver dag (med eksakt samme spesifikasjon som BeautyLite/CleanLite). Miksen av rødt og blått lys hadde signifikant bedre resultater enn de andre behandlingsgruppene. Forbedringene var tydelig synlig etter bare 4 uker. Etter 12 uker hadde blå/rød behandling oppnådd en middelforbedring på 76% på inflammasjon og en middelforbedring på komedoner (”hudorm”), hvilket overgikk alle de andre behandlingene.

Forskerne konkluderte med “vi foreslår at blått lys og rødt lys reagerer synergisk i å forbedre akne ved å kombinere anti-bakteriell og anti-inflammasjons virkning, samt at fototerapi med blå-rødt lys er en effektiv og trygg behandling for akne vulgaris”. Les mer under vår fane "Forskningsresultater".